Dešavanja u Beogradu arrow Filmovi arrow Alisa u Zemlji čuda

Najave filmova

Click on the slide!

“Montevideo, Bog te video” na velikom platnu

Sa velikim zadovoljstvom Vas obaveštavamo da će film “Montevideo, Bog te video” premijerno biti prikazan 20. decembra u Sava centru…

Click on the slide!

Intervju sa ekipom filma “Drugi život”!

Film „Drugi život“ nam donosi priču o troje ljudi koji su imali, na različite načine, kontakt sa smrću. Džorž (Met…

Click on the slide!

Pogledajte trejler za film „Luda vožnja 3D“!

Film “Luda vožnja”, sniman u najnovijoj 3D tehnologiji, sa Nikolasom Kejdžom u ulozi Miltona, je priča o okorelom prestupniku, kome…

Click on the slide!

Pogledajte trejler za film "Sucker Punch 3D"!

"Sucker Punch 3D" je epska akciona fantazija koja nas vodi u živopisnu maštu jedne devojčice čiji svet snova predstavlja mesto…

Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Alisa u Zemlji čuda
Filmovi
12. mart 2010.

alisa_u_zemlji_cuda_filmKada me je glavni i odgovorni urednik ovog portala pozvao da pišem o filmovima, ja sam rekao ok. Preporučio mi je da u prvom pasusu uvek napišem kratak sinopsis filma, ja sam rekao važi. I sada sam se našao u problemu, jer mi se stvarno ne gazi preko groba velikog matematičara i pisca Luisa Kerola da pokušavam da prepričam o čemu se radi u Alisi u Zemlji čuda. Tako da, eto iskoristio sam prvi pasus, idemo dalje...

Tima Bartona svi volimo, to je fakat, njegovu ženu pogotovo, a ako niste sigurni zašto pogledajte je u ovom filmu. Nije seksi, ali glumi kul. Više nego kul. Naravno Bartona ne vole roditelji koji misle da pravi dečije filmove, pa odvedu decu u bioskop da gledaju Čarlijevu fabriku čokolade koja ima više burlesknih bizarnosti nego esid trip. Tako deca izađu istripovana, a roditelji zbunjeni. Takva je i Alisa.

Ne odstupajući od estetike koju je furao u svim dosadašnjim filmovima, Barton ne štedi specijalne efekte (posebno ako se isprsite za 3d projekciju), koji nam u potpunosti dočaravaju Alisin svet, bar kako ga je on zamišljao. Drugi plan je malo osakaćen. Izgleda kao nevešto napravljena igrica, ali ćete biti dosta fokusirani na alisa_u_zemlji_cuda_film1šarolike likove, crvenu kraljicu i onu drugu, da biste gledali daleko u pozadinu. Džoni Dep nije razočarao, ali nije ni oduševio. Definitivni zamor materijala na polju "uvrnutih" likova, koji ga prate od početka saradnje sa Bartonom, su doveli do toga da se sada samo pitamo kako će izgledati sledeća Depova perika i šminka.

Zlostavljanje Alise na velikom platnu je oduvek bilo zanimljivo rediteljima, tako da i Bartonov film po pitanju same priče ne donosi ništa novo, sem mog dubokog razočaranja da je zec sa satom gurnut u zapećak i samim tim tenzija naglo opada u odnosu na knjigu. Na početku priče ima i nekih novina, ne bih da vam otkrivam, ali ako idete da gledate ovaj film ne očekujte mnogo više od stare priče i novog testa 3d tehnologije i njene isplativosti u odnosu na DivX kopije.

Vladislav Radak



 

Žanr: Fantazija, avantura

Režija: Tim Burton

Scenario: Linda Woolverton, Lewis Carroll

Glavne uloge: Johnny Depp, Mia Wasikowska, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Crispin Glover

Godina proizvodnje: 2010.

Zemlja porekla: SAD

Trajanje: 108 min.

IMDB rejting: 7.1/10

Sajt: Alice in Wonderland (2010)

 


 

Glumica Mia Wasikowska izabrana je za ulogu Alise, pored mnoštva kandidatkinja kao što su Amanda Seyfried i Lindsay Lohan.

Za Depa je poznato da se detaljno priprema za svaku ulogu koja mu je namenjena, tako da ništa drugačije nije bilo ni sa likom Ludog šeširdžije. Mnogo pre početka produkcije, Dep je vodenim bojama oslikavao lik Šeširdžije, onako kako ga je on zamišljao, da bi na kraju otkrio da je njegova vizija bila jako slična viziji Tima Bartona.

Ovo je 7. film u kome je glumio Džoni Dep, a da ga je režirao Tim Barton.

Ludi šeširdžija pati od trovanja živom, što je bilo zajedničko za mnoge šeširdžije tog vremena, jer su koristili ovaj element u svom zanatu. Dep i Barton su naglasili ludost ovog lika tako što su njegove promene raspoloženja pratili odgovarajućom šminkom i garderobom.

Krispin Glover u filmu igra ulogu Stejna, Viteza srca, ali se samo njegova glava pojavljuje u filmu. Telo ovog lika, visoko 230 cm, kompjuterski je generisano. Pri snimanju, Glover je nosio zeleno odelo i štule kako bi bio viši. Njegovo lice je bilo u potpunosti našminkano, zajedno sa povezom za oči i ožiljkom, a na kraju su celo njegovo telo, kostim i plašt bili kompjuterski izgenerisani. Samo je njegovo lice bilo pravo.

Nakon što je Krispin Glover, koji je proveo mnogo vremena na štulama za vreme produkcije, uvrnuo članak snimajući jednu scenu, na snimanju su ga često pratili kaskaderi obučeni u zeleno, koji su bili tu samo da ga uhvate ukoliko opet padne.

Helena Bonham Carter je svakog jutra provodila 3 sata na šminkanju, kako bi je transformisali u lik Crvene kraljice.

Režiser Tim Barton je odlučio da snimi film u 2D tehnologiji, a da ga zatim konvertuje u 3D. Bio je toliko impresioniran rezultatima konvertovanja svog filma "Noćna mora pre Božića" u 3D tehnologiju, da je odlučio da isto uradi i sa Alisom.


 
 
  • Svaštara

  • Šoping

  • Restorani

  • Pozorišta

  • Noćni život

  • Koncerti

  • Filmovi

  • Jeansomania shopping week

  • Restoran Little Bay

  • Klopa u KFC restoranima

  • Restoran Na ćošku

  • Restoran Pink

  • Smrtonosna motoristika

  • Dobrodošli u Srbiju

  • Da li si kafanski čovek?

  • Belgrade Foam Fest No.2

  • Koncert Aleksandre Kovač

  • The Green Hornet

  • TRON: Legacy

  • Na turneji

Developed by JoomVision.com
autobuski prevoz

veceras_u_beogradu