Dešavanja u Beogradu arrow Restorani arrow Restoran Little Bay
Restoran Little Bay
Restorani
14. april 2010.

little-bay-04Uvek mi je bilo teško pričati o hrani. Pisanje je još teže, ali nema ništa bolje nego da preporučite dobar restoran. Little Bay, simpatično ime, a iza tog imena se krije restoran koji je na mene ostavio jako dobar utisak. Rešio sam da svoju lepšu polovinu izvedem na neko fino mesto i dobio preporuku da je restoran Little Bay pravo mesto za to. Pripada lancu londonskih restorana i prvi je koji se nalazi van teritorije Engleske. Njegov vlasnik je Piter Ilić, jedan od najpoznatijih britanskih ugostitelja, a ovaj restoran predstavlja nostalgični poklon Beogradu i Srbiji.

Ono što je odmah ostavilo jak utisak na mene, jeste enterijer samog restorana koji je inspirisan pozorištem. Ovo iz razloga što se restoran nalazi tik iza Narodnog pozorišta. Veoma lepo ukomponovan i na veoma dobroj lokaciji u samom centru grada. Takođe, na raspolaganju vam je i balkon, ukoliko želite malo više privatnosti, mada ako ste došli samo na dobru klopu verovatno vam mnogo privatnosti i ne treba. Meni bi recimo to dobro došlo, jer često ne mogu da se kontrolišem kada je hrana predobra i dobro bi mi došla jedna zavesa, kako drugi ljudi ne bi morali da me gledaju :)

little-bay-03

Druga, ali ne manje važna stvar, jeste ljubaznost osoblja restorana. Uvek mi je bila jako bitna usluga na nekom mestu, toliko bitna, da i ako je hrana dobra, a konobari neljubazni, znao sam da više neću dolaziti na to mesto. Dočekani na ulazu, brzo usluženi, dakle usluga na nivou.

Ono što često nedostaje restoranima jeste dobra muzika. Mnogi će reći šta će mi muzika dok jedem, ali ja se ne slažem sa tim. Skoro svake večeri u restoranu Little Bay možete večerati i uživati uz zvuke jazza, rocka, klasične muzike....

Za kraj sam ostavio ono glavno, hrana. Moja iskustva od ranije govore da ne treba puno eksperimentisati sa hranom, ali sam promenio mišljenje baš u Little Bay-u. Princes krofne sa nadevom od morskih plodova i holadnez sosom. Ne znam kako vam ovo zvuči, ali ukus, odličaaaan. S obzirom na ukus, cena i nije toliko jaka, pa tako ovo jelo možete pojesti za nešto više od 200 dinara.

little-bay-2Nakon toga, glavno jelo, rostirane pileće grudi sa lazanjom od sezonskog povrća u sosu od pečuraka. Znate i sami da sa piletinom teško da možete da omašite, ali ovo jelo je stvarno odlično, ne samo po ukusu već i po količini mesa, nisu štedeli. Cena, nešto malo manje od 500 dinara.

Dezert, po meni uvek problematičan. Ja sam uzeo poširanu krušku i panakotu od đumbira. Nisam bio uopšte oduševljen iako mi je konobar preporučio baš to. Cena je nešto manja od 200 dinara. Dobio sam takođe preporuke za još jedno jelo, ali moj stomak to više nije mogao da podnese. Zapečeni plavi patlidžan punjen mešanim povrćem sa mocarela sirom, zvuči obećavajuće.

Sve u svemu, ako želite prjatnu atmosferu, uz dobru muziku i naravno dobru hranu, obavezno posetite Little Bay. Za detaljnije informacije, kao i kompletan jelovnik, na raspolaganju vam je i sajt restorana koji možete posetiti ovde.

Željko Bošnjak

 

little_bay1Nisam mogao da objavim članak, a da ne dodam i par reči mog iskustva iz ovog restorana. Moram da priznam da sam ga posetio tek nakon što je Željko napisao preporuku, tako da mogu samo da mu se zahvalim na tome. Od prvog ulaska u ovaj restoran osetio sam se kao da nisam u Beogradu, počevši od dočeka, ambijenta, usluge, pa sve do hrane i cene za istu. Verovatno naviknut na neljubaznost domaćih konobara i ugostitelja uopšte, kao i na paprene cene našeg milog grada, ovo iskustvo mi se učinilo kao nestvarno.

little_bay2Na ulazu vas dočekuje ljubazna hostesa, koja će se pobrinuti da pronađe odgovarajući sto za vas i vaše društvo. Takođe nas je dočekao i prijatan zvuk muzike klavira, a o ambijentu o kome je Željko već govorio ne treba trošiti reči, jednostavno restoran treba doživeti. S obzirom da nas je bilo petoro, smestili smo se za jedan od deset balkona. Ukoliko ste sa društvom došli na prijatnu večeru i želite malo intimniju atmosferu svakako preporučujem jedan od ovih balkona, odakle ćete imati i odličan pogled, ali i svoju privatnost. Ono što mi se posebno svidelo, ovde nećete morati da jurite konobara pogledom, niti će vas isti često uznemiravati svojom preteranom ljubaznošću, zato što postoji "ručica" kojom ćete dati signal konobarima da želite uslugu.

Jelovnik nije preobiman, ali je jako "kvalitetan" tako da mislim da nema promašaja. Vidi se da u kuhinji rade vrhunski majstori, pa ćete dobiti hranu koja ne samo da je ukusna, već je i vrhunski dekorisana. Dok čekate glavno jelo, tu su i ukusne lepinjice sa namazom, pa možete prezalogajili. Mi smo naručili 3 porcije rostiranih pilećih little_bay3grudi sa lazanjom od sezonskog povrća u sosu od pečuraka, a da bih prokomentarisao još neko jelo naručili smo i "muški tanjir" za dvoje. Kod rostiranih pilećih grudi dobijate 3 poveća komada belog mesa i lazanje u sredini i sve to lepo dekorisano. Ko voli piletinu ne može da pogreši, dok su lazanje već stvar ukusa. Specijalitet za dvoje sadrži 700g mesa: pileći file u sosu od pečuraka, punjeni pileći batak rolovan slaninom, rolovana punjena jagnjetina u sosu od crvenog vina, svinjski vrat u šljivovici i priloge u vidu povrća i pirea. Slike vam više govore od svakog mog opisa, a ja samo mogu reći da sam bio zadovoljan izborom. Ako u obzir uzmete enterijer, muziku, uslugu i kvalitet hrane ovog restorana, cene su više nego povoljne. Samo ću reći da je ovaj specijalitet za dvoje 895 dinara.

little_bay4Uzimajući u obzir da sam poprilično pojeo, za dezert sam  se odlučio samo za porciju sladoleda, ali smo probali  i čokoladni ganaš tart sa sladoledom od vanile. Sladoled standardno dobar, a kolač fantastično izgleda. Jedan zalogaj kolača koji sam probao je bio i više nego ukusan, ali poprilično jak, pa nisam baš siguran koliko je dobar izbor nakon obilne večere. U svakom slučaju ako se odlučite za njega nećete pogrešiti, jer će biti i više nego ukusan ljubiteljima čokolade.

Na izlasku smo takođe ispraćeni od strane hostese, tako da je kompletan utisak bio i više nego dobar. Muzika koju izvode virtuozi na klaviru, violini i drugim instrumentima, zaista daje pravi šmek ovom mestu, pa da biste dobili detaljnije informacije o tome ko nastupa određene večeri posetite njihov sajt ovde i rezervišite na vreme. Moram pohvaliti Pitera Ilića, vlasnika ovog restorana, koji je omogućio i običnim smrtnicima da za normalne novce uživaju u ovakvom enterijeru, kvalitetnoj muzici i vrhunskoj hrani. Nadam se da će i ubuduće zadržati sve ove kvalitete i da će i dalje predstavljati svetao primer ugostiteljstva Beograda, a mi i dalje za vas pišemo kritike beogradskih restorana.

Goran Radoičić

 


 

100_0960
100_0960
100_0961
100_0967
100_0970
little_bay3

 


 

 


 
 
  • Svaštara

  • Šoping

  • Restorani

  • Pozorišta

  • Noćni život

  • Koncerti

  • Filmovi

  • Jeansomania shopping week

  • Restoran Little Bay

  • Klopa u KFC restoranima

  • Restoran Na ćošku

  • Restoran Pink

  • Smrtonosna motoristika

  • Dobrodošli u Srbiju

  • Da li si kafanski čovek?

  • Belgrade Foam Fest No.2

  • Koncert Aleksandre Kovač

  • The Green Hornet

  • TRON: Legacy

  • Na turneji

Developed by JoomVision.com
autobuski prevoz

veceras_u_beogradu