Dešavanja u Beogradu arrow Noćni život arrow Massive Attack u Areni
Massive Attack u Areni
Noćni život
08. maj 2010.

massiveattack1Neponovljivi britanski sastav Massive Attack dolazi na deveti po redu Becks'perience koji će se održati 25. juna u Beogradskoj areni. Jedinstveni kreatori muzike našeg vremena, na vrhuncu svog dvodecenijskog rada, kreću na veliku „Heligoland" turneju na kojoj će po prvi put u istoriji nastupiti u Beogradu!

Nakon sedmogodišnjeg čekanja i nebrojenih glasina, muzički kolektiv iz Bristola koji predvode autorski tandem Grant Marshall i Robert Del Naja u februaru ove godine izdao je svoj peti studijski album „Heligoland". Nepodeljena kritika i fanovi iz niza generacija primili su album sa najvišim ocenama potvrdivši tako dosad neosporenu ulogu benda u kreiranju savremene muzike. „Verujem da ovaj album ima više organski osećaj" nedavno je Del Naja prokomentarisao i kasnije dodao da se radi o „kolekciji pesama koje imaju međusobne odnose u određenom sentimentu".

massive-attack„Billbord" magazin je još prošle godine izneo prve detalje o pripremama za novu svetsku turneju sa beskompromisnim koncertnim iskustvom po kojem su Massive Attack uvek krajnje efektno dostizali sopstveno ime. Namerno drugačiji, arhitekte nove estetike na muzičkoj sceni bili su među prvim savremenim bendovima koji su svoju društvenu poruku uspešno emitovali na koncertima. Čuvena je već njihova kontraverzna i ništa manje zabavna upotreba velikih LED ekrana koji ispisuju aktuelne naslove iz medija koje publika prepoznaje upravo kako to Del Naja i Maršal žele: „Kada skenirate vesti sve je nabacano. Naše glave su bombardovane, naše odluke i stavovi oblikovani su tim stvarima. LED ekrani rasturaju tu slagalicu pred vašim očima".

massiveatackMassive Attack na turneji nastupaju u desetočlanoj postavi koju vodi dvojac Grant „Daddy G“ Marshal i Robert Del Naja, publici poznat i jednostavno kao „3D". Bend koji ima dva bubnjara, basistu, gitaristu, klavijaturistu i programera, čine još i legendarni rege veteran Horace Andy i ubedljiva soul diva Deborah Miller čiji glas osvaja u kultnim pesmama „Safe From Harm“ iili „Unfinished Sympathy“. Martina Topley-Bird sa svojim bendom na „Heligoland" turneji ima uvertirni koncert pre Massive Attack sa kojima posle kao gošća izvodi nove, ali i jednu od najvećih pesama benda, globalno popularnu „Teardrop"! Zanimljivo je da je njenu solo karijeru lansirala upravo višegodišnja saradnja sa Trikijem, takođe jednim od brojnih saradnika Massive Attack iz rane faze ovih velikana sa famozne bristolske scene.

Zaštitni znak Massive Attack oduvek bili su i ostali izuzetni gostujući ženski vokali, kao što su Shara Nelson, Elisabeth Fraser (Cocteau Twins), Sinead O'Connor, Tracy Thorn (Everything But the Girl) ili Hope Sandoval (Mazy Star). Zahvaljujući snazi kolektiviteta koji su okupljali Del Naja i Maršala, njihov hipnotišući zvuk uspevao je da spoji razne stilove. Vešto semplovanje, kreativni muzičari i razni producenti uspevali su da dohvate željene fuzije hip hop ritmova sa soul melodijama u post-punk koncepciji kroz koju se nekako uvek provlačila i bogata estetika imigranata iz britanskih predgrađa.

massive-attack-heligolandKoreni današnjeg Massive Attack sežu do sastava Wild Bunch čija su dva člana Andrew „Mushroom" Vowles i Grand „Daddy G" Marshall zajedno sa lokalnim grafiti umetnikom kratkog pseudonima „3D" 1987. godine osnovali bend. Njihov prvi nezvanični singl „Any Love" pojavio se 1988. da bi već posle godinu dana bili objavljeni klasici „Unfinished Sympathy" i „Safe From Harm" - ključne numere sa debi albuma „Blue Lines" koji doživljava neverovatan uspeh i postaje nezaobilazno delo u vrhu liste najvažnijih izdanja devedesetih ali i vrhunski artefakt ukupne pop kulture našeg vremena. Tri godine kasnije, Massive Attack izdaju kultni album „Protection", sa kojeg se pored naslovne numere kao singlovi izdvajaju i „Karmacoma" i „Sly". Treći album „Mezzanine" pojavio se 1998. godine i postigao do tada najveći tiraž i nepodeljeno oduševljene publike donevši fenomenalne singlove „Inertia Creeps" i „Teardrop". 2003. je usledio I četvrti studijski album „100th Window" a Massive Attack tada postižu uspeh u filmskoj muzici uz jednu nominaciju za Oskara. Aktuelni album „Heligoland" sa najavljenim trećim singlom, rekordnim tiražima i vrhunskim, bez izuzetka fantastično posećenim koncertima širom planete, doživljava veliki svetski uspeh i predstavlja Massive Attack na vrhuncu karijere.

Ograničen broj promotivnih ulaznica po ceni od 1690 dinara može da se kupi već od 19. aprila isključivo putem sajta www.Gigstix.com. Nakon isteka promotivne prodaje, ulaznice u pretprodaji biće dostupne na blagajni Beogradske arene i na prodajnim mestima Gigstixa, Card servisa i Bilet servisa. Cene ulaznica su 2190 za parter i 2690 dinara za donje tribine gde će najbolja mesta biti prva puštena u prodaju. Mesto u loži košta 5990 dinara, a ulaznice na dan koncerta biće skuplje.

Massive Attack - Splitting The Atom

 


 
 
  • Svaštara

  • Šoping

  • Restorani

  • Pozorišta

  • Noćni život

  • Koncerti

  • Filmovi

  • Jeansomania shopping week

  • Restoran Little Bay

  • Klopa u KFC restoranima

  • Restoran Na ćošku

  • Restoran Pink

  • Smrtonosna motoristika

  • Dobrodošli u Srbiju

  • Da li si kafanski čovek?

  • Belgrade Foam Fest No.2

  • Koncert Aleksandre Kovač

  • The Green Hornet

  • TRON: Legacy

  • Na turneji

Developed by JoomVision.com
autobuski prevoz

veceras_u_beogradu